1,8 милијарди денари вреден Оперативен план за вработување за 15.000 лица

/

„Владата предводена од СДСМ го усвои оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2022 година.

Оперативниот план вреден 1,8 милијарди денари ќе обезбеди вработување за речиси 15.000 лица.
Планот предвидува програми, мерки и услуги за вработување, кои ќе обезбедат создавање нови работни места, зголемување на вработливоста на невработените лица, пред се на на младите, долгорочно невработените и корисниците на право на парична помош од социјална заштита, како и поддршка на невработените лица на кои им престанал работниот однос во текот на пандемијата.СДСМ преку ефикасни мерки и политики обезбедува континуирано намалување на стапката на невработеност до историски најниско ниво и повисок животен стандард за граѓаните и во време на криза“, се вели во соопштението на СДСМ.Претходна статија

Стоилковски: Институциите да не молчат, градел ли Каевски на диво, има ли доказ за потекло на парите?

Следна статија

Пет руски дипломати прогласени за персона нон грата

Најново од Вести