16 ЛУЃЕ НАСТРАДАА ВО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА ВО ГЕРМАНИЈА

Вести Истакнато Свет

Шатл-автобусот на превозникот Фликсбус доживеа несреќа близу градот Росток на северот од Германија. Како резултат на несреќата, шест патници беа сериозно повредени, уште 10 лица – полесно, објави Билд.

Автобусот што сообраќал кон Берлин го напуштил патот и се превртел на своја страна од непозната причина. Околу 50 патници биле во кабината.

Во моментов, автопатот A19 е делумно блокиран во областа на несреќата.

Претходно беше објавено дека во автомобилска несреќа во Велика Британија, 41 лице е повредено, од кои седум деца.