5 ЛИЦА ОД КОЖНА КЛИНИКА ПОЗИТИВНИ НА КОРОНА ВИРУС

Пет лица вработени на Кожната клиника се позитивни на коронавирус покажале вчерашните тестирања, соопшти денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Досега се направени 30 теста на лицата кои имале контакт со директорката на Кожната клиника и од нив 5 се позитивни.

Филипче соопшти дека петте заболени од Кожна клиника немале никакви симптоми дури на 16. ден се тестирани и во моментот се наоѓаат во домашно лекување.