„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ БЕСПЛАТНО ЌЕ ЛЕКУВА ДЕЦА БОЛНИ ОД КОРОНАВИРУС

Приватната болница „Аџибадем Систина“ е подготвена да го покрие лекувањето на сите деца до 18-годишна возраст кои се болни од Ковид-19, соопштија од болницата.

loading...

Вчера на Фејсбук страницата на „Аџибадем Систина“ се појави објава во која пишува дека медицинскиот персонал е спремен да им помогне на дечињата кои имаат Ковид-19 со бесплатно лекување. Исто така, во објавата стои и дека клиничката болница е подготвена да го преземе лекувањето на Лазе Најдовски, по апелите во јавноста за негова помош.

Д-р Владимир Чадиковски, специјалист по детска хирургија и супспецијалист по детска кардиохирургија, ја потврди ваквата информација на својот Твитер профил.


loading...