| |

АГЕНДА 35: СÈ ПОВЕЌЕ ОТВОРЕНИ ФАКУЛТЕТИ, СÈ ПОМАЛКУ ДИПЛОМИРАНИ ГРАЃАНИ

Во земјава има вкупно 125 факултети. Пред 10 години нивната бројка била 75. Тоа значи дека за една деценија се отвориле 50 нови факултети. Наспроти порастот на бројот на студиски програми, се намалува бројот на дипломирани студенти.

Анализа на Александар Јанев/ Агенда 35Слични Објави