АКО НЕ МОЖЕМЕ НИЕ, МОЖЕ БУГАРИЈА: МЕЧЕТО ТЕДИ КОНЕЧНО ВО ПРИСТОЕН ДОМ

Страдаше од депресија и се самоповредуваше.

loading...

Сега мечето ќе има нов дом во „Паркот на танцувачките мечки“ во Белица, Бугарија. кој претставува резерват финансиран од фондацијата на Брижит Бардо и светската организација за заштита на животните „Четири шепи“.

Случајот за Мечето Теди кое стана познато откако активисти алармираа за лошите услови во кои живееше во штипската зоолошка, добива нов расплет. Тесниот кафез ќе го замени со ресоцијализација во резерватот 


loading...

Таму мечето Теди ќе има површина од 150.000 квадратни метри во кои ќе може да се рекреира.