|

АНАЛИЗА: ЗИМА И КОРОНАВИРУС-ШТО ДА ОЧЕКУВАМЕ

Магла, загаден воздух и ковид е лоша комбинација која ќе го зголеми бројот на заразени лица во земјава во престојниот период, покажува анализата „ Аерозагадувањето во текот на зимата 2020/2021 со осврт на ковид 19, јавува Сител.

Според професорот на факултетот за информатички науки Владо Спиридонов, токму благата зима која не очекува, ќе резултира со појава на магла и загаден воздух во котлините.

Тоа значи дека загадениот токсичен воздух кој го дишеме, му помага на вирусот полесно да ги  нападне белите дробови и побрзо да се прошири низ целиот организам, вели докторот Оливер Зафировски.Слични Објави