|

АРМИЈАТА ВРАБОТИ НОВИ 125 ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ, ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА РЕШЕНИЕ ЌЕ ДОБИЈАТ УШТЕ ТОЛКУ

125-мината ново примени професионални војници ги добија договорите за вработување во армијата, јавува Сител.

Во велешката касарна Алексо Демниевски – Бауман, министерката за одбрана Радмила Шеќеринска ги врачи договорите за вработување на новите професионални војници.

Таа додаде дека до крајот на годината ќе се вработат уште 125 професионални војници а во исто време ќе се работи на подобрување на модернизирање на армијата.

Слични Објави