П. САРАЧИНИ: МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛ-ШОВИНИСТИ СЕ ОНИЕ КОИ ГИ БРИШАТ МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ

//

„Оние што ја бришат Македонија и Македонците, само прават уште една злоупотреба на својата земја и својот народ, кои ги ништеа и ограбуваа безмилосно цела деценија. Зад патриотските кулиси и паравани од стиропор, гипс и крџа-бронза – украдоа стотици милиони, ги уништија институциите, образованието, здравството, економијата, животната средина… сѐ што можеше да се уништи. А сега, зад параваните и кулисите на оваа „патриотска“ врескотница со „северна“ и „северџгани“ – всушност, сакаат да избегаат од одговорноста за нивните децениски злодела“- пишува во својата колумна објавена на www.civilmedia.mk. новинарот и активист за човекови права Петрит Сарачини.Претходна статија

АРМИЈАТА ВРАБОТИ НОВИ 125 ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ, ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА РЕШЕНИЕ ЌЕ ДОБИЈАТ УШТЕ ТОЛКУ

Следна статија

ЕКС ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР ПЛАЌАЛ ВРАБОТЕНА КОЈА МЕСТО НА РАБОТА ОДЕЛА ВО ПАРТИЈА

Најново од Вести