Print

ВО ЧЕСТ НА СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ, ИЗЛОЖБА НА ТРИЧКОВСКА ВО ВИЕНА

/

Во пресрет на националниот празник – денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј, Амбасадата на Република Македонија во Виена, Република Австрија вечерва, со почеток во 18 часот, ќе ја отвори изложбата на академскиот сликар Ивона Тричковска, насловена како Асемантички записи …

Асемантички записи е проект во кој доминира текстуален графицизам, хроматска звучност и мурална димензионираност која го обвиткува просторот во една визуелна целина.

Настанот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија.Претходна статија

ИЗЛОЖБА И ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИЈА НА БОРО РУДИЌ ВО КИЦ

Следна статија

ВО ЖИВО: ПРЕСУДА ЗА „ПОТКУП“

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (9)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Сите војници