|

Азербејџанецот кој со искршена „лада“ прв тргна да помага во Турција доби нов автомобил

Азербејџаецот Север Бесирли, кој се вклучи во акцијата за помош на Турција со својата стара црвена „лада“, доби нов автомобил.

По земјотресите што го погодија југоисточниот дел на Турција, Сервер го наполни својот стар автомобил со работи што би им биле од помош на настраданите, па од својата трошна куќа во Баку се упати кон Турција.

Фотографијата трогна многу луѓе, особено кога се дозна за условите во кои живее самиот Сервер. Многумина коментираат дека оние што имаат најмалку секогаш даваат најголема поддршка.

Azerbaycanlı Server Beşiri.Kahramanmaraş depreminin artık bir sembolü. Kıt imkanlarına rağmen yüreğini de o arabaya koyup bizimle paylaştı. Allah senden ve ailenden de razı olsun. pic.twitter.com/12VI8XJQ5F

— Serel Seçkin1 (@SerelSeckin1) February 9, 2023

Бесирли потоа гостуваше на национален канал во Азербејџан и даде информации за себе по што доби одговор од азербејџански бизнисмен.

По излегувањето од студиото, бизнисмен по име Бахтијар, барајќи ја водителката за време на рекламата, му ветил на Сервер Бесирли нов автомобил.

Во понеделникот азербејџанскиот херој Сервер повторно беше гостин во програмата и го доби клучот од својот нов автомобил.Слични Објави