|

Бајден одобри прогласување катастрофа на Хаваи

Американскиот претседател Џо Бајден одобри прогласување катастрофа на Хаваи. Бајден, исто така, нареди федералната помош да се користи за обновување на областите погодени од шумските пожари.

Таквото финансирање може да се користи за поддршка за привремено домување, заеми за покривање на неосигурен имот што е оштетен и на други начини за поддршка на закрепнувањето на островот.

Слични Објави