Белобрадова: Сакам да им се заблагодарам на сите Бугари во РС Македонија за трпението, силата и храброста

//

Facebook статус на Елисавета Белобрадова

Сите што ме познаваат знаат дека Македонија и правата на Бугарите таму се централна тема за мене како човек и како Бугарка.
Денеска имав историска можност да гласам со цело срце за одлука која не само што го штити бугарскиот национален интерес, туку бугарскиот национален интерес го претвора во европски.
Тоа ги става бугарските барања, историја и особено правата на Бугарите кои живеат во Република Северна Македонија во центарот на европскиот интерес.
Горда сум што одлуката што ја донесовме е на Демократска Бугарија. Горд сум на мојата позиција во гласањето и битката што Бугарија ја доби.
Благодарност до сите политички сили кои ја поддржаа оваа одлука. На сите што работеа за истата во извршната власт.
Прекрасен ден за бугарскиот парламентаризам и за Бугарија!
Сакам да им се заблагодарам на сите Бугари во Република Северна Македонија за трпението, силата и храброста.

Претходна статија

(Видео)Колев: Скопје да ја прифати подадената рака од Софија

Следна статија

Белград има интерес за заострување на односите меѓу Бугарија и РСМ

Најново од Ваш став

Во „име“ на народот

Facebook статус на Никица Корубин “Народот” е најприсутен во јавниот говор, деновиве. Сите се повикуваат на

Живот во мит

Fb статус на Никица Корубин Што подразбираме кога ќе кажеме Македонија и Македонски е прашањето со