(Видео)Колев: Скопје да ја прифати подадената рака од Софија

/

Верувам дека чекорот што го направи бугарскиот парламент, државниците и општеството во целина е исклучителна шанса за РСМ. Сега ни треба лидерство во Скопје и државници за да ја прифатат таа подадена рака и да почнат да ги исполнуваат условите што се поставени, изјави
Петар Колев, претседател на партијата Граѓанско демократска унија.

Тој ги повика властите на РСМ да започнат процес на промена на Уставот на државата и расчистување на учебниците од говорот на омраза.

Според него, Бугарија уште еднаш и подава рака на Македонија.

Претходна статија

Бугарско МНР: Ќе одобриме меѓувладина конференција за С.Македонија веднаш штом го потпише билатералниот протокол

Следна статија

Белобрадова: Сакам да им се заблагодарам на сите Бугари во РС Македонија за трпението, силата и храброста

Најново од Видео

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија,