БЕРБАТОВ БИЛ НА ПРОБИ ВО ВАРДАР, АМА НЕКОЈ КВАЗИСТРУЧЊАК ГО ДАЛ НА МОНГОЛИТЕ…

//

Придружувајќи се кон честитките упатени до Димитар Бербатов, по повод неговиот роденден, мораме да напоменеме дека искрено, не знаевме дека ЦСКА од Софија е ЦСКА од Улан Батор.

Го советуваме г-нот Ангелески, откако ќе помине корона кризата (за да не троши залудно пари за pcr тест) да отиде до Велико Трново, во моментот несудениот играч на Вардар, Димитар Бербатов е помошник тренер во локалниот фудбалски клуб Етар. Така ќе може и самиот да го праша големиот бугарски фудбалер од Пиринско, дали е Македонец, како Македонците кои ги нарекуваат Бугарите- Монголи.

Попатно г-нот Ангелески може да се напие кафе во Благоевград, родното место на Бербатов. На плоштадот каде што се наоѓа споменикот на Гоце Делчев има прекрасни угостителски објекти со убаво кафе и многу симпатичен персонал. Може да ги праша луѓето околу него, галиба дали и тие се Македонци како него и дали и тие ги нарекуваат Бугарите-Монголи…

Силно се сомневаме, но сепак се надеваме дека големиот фејсбук патриот Ljupco Angeleski ќе не демантира.PS: Г-не Ангелески, ако почнат да ви се смеат не се секирајте, сте поминале добро. Пиринциве се лоши, знаат и шамари да маваат на невоспитани говеда, но вие секако не сте таков, вам само ќе ви се смеат.


Претходна статија

ПАРДЈУ: СПОРОТ МЕЃУ СОФИЈА И СКОПЈЕ НЕ Е ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ ЗА НАС, НА БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА ИМ ПРИЛЕГА ДА БИДАТ СОЈУЗНИЦИ

Следна статија

КОВАЧЕВ КОНТРА МИЦКОСКИ- ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БУГАРИН!

Најново од Истакнато