| |

БЕСА АДЕМИ Е НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВРХОВЕН СУД

Беса Адеми e новата претседателка на Врховниот суд. Судскиот совет со дванаесет гласа за и еден против, ја избра Адеми за претседателка., а таа ја доби поддршката и од етничките заедници.

Освен Адеми за позицијата претседател на Врховен претендираа и судиите Џемали Саити и Лидија Неделкова.Слични Објави