БЕСПЛАТНО САМОТЕСТИРАЊЕ ВО ГРЦИЈА

//

Од денес во Грција ќе биде овозможено бесплатно самотестирање за наставници, ученици, студенти и административен персонал во основните и средните училишта и на факултетите.

Од 10 мај ќе се обезбеди бесплатно самотестирање на вработените во јавниот и приватниот сектор, пренесува АНА.

Самотестирањата ќе се вршат еднаш неделно, пред вработените да дојдат на работа, а резултатот ќе важи една недела.Тестовите може да се преземат во аптеките со лична карта или со картичка за социјално осигурување.

Мерката за самотестирање не опфаќа туристи туку наставници, ученици, студенти и административен персонал.

Претходна статија

ОД ДЕНЕСКА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ОД 23 ЧАСОТ, УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ЌЕ РАБОТАТ ДО 22 И 30

Следна статија

СЗО: РЕКОРДНА СМРТНОСТ ОД KОВИД-19 ВТОРА НЕДЕЛА ПО РЕД

Најново од Вести