АМБАСАДОРОТ НА БУГАРИЈА АНГЕЛ АНГЕЛОВ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ВЕЧНОТО ПОЧИВАЛИШТЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Традиционално, на 4 мај, амбасадата на Република Бугарија во Скопје ја одбележа 118-годишнината од смртта на бугарскиот револуционер, почитувајќи ги сите мерки на безбедност во услови на пандемија.Амбасадорот Ангел Ангелов истакна дека „значајниот бугарски револуционер Гоце Делчев го дал својот живот за слободата на своите браќа“.

„Независно од сите перипетии на нашата тешка судбина, Гоце Делчев ќе остане светол симбол на несебична жртва, чесност, на заедничката историја и на заедничката европска иднина на Бугарија и Република Македонија – изјави амбасадорот Ангелов.