| |

БРИТАНСКИ ФИРМИ ВОВЕДУВААТ ЧЕТИРИДНЕВНА РАБОТНА НЕДЕЛА

Голем број британски компании од малиот и средниот бизнис воведуваат четиридневна работна недела за своите работници, како дел од идејата дека помалата работна недела може да донесе поголема продуктивност, јавуваат британските медиуми. Токму поради таа причина се повеќе работодавачи експериментираат со давање три слободни денови неделно на своите работници без тоа да влијае на нивната плата.

Слични Објави