Јанев ги потврди бугарските позиции пред амбасадорот на Словенија-според бугарскиот премиер европските партнери ја напаѓаат Бугарија без реални аргументи

//

На денешната средба со амбасадорот на Словенија во Бугарија Анжеј Франгеш, бугарскиот премиер Стефан Јанев ја потврдил принципиелната поддршка на Бугарија за европската перспектива на Република Северна Македонија и Албанија.

Јанев истакнал дека европските партнери на Бугарија заземаат страна толерирајќи ја РС Македонија и обвинувајќи ја Бугарија без реални аргументи.

Како што јавува бугарската владина прес служба, на средбата е ставен акцент и врз барањето за спроведување на Договорот за добрососедство од страна на РС Македонија, почитувањето на човековите права и прекин на говорот на омраза.

Бугарскиот премиер Јанев посакал успех на претседателството со ЕУ на Р. Словенија и подвлекол дека инсистира на отворен и чесен дијалог.

Претходна статија

По стоти пат повторно се најавуваат реформи во администрацијата

Следна статија

Мултиперспективниот Павел Шатев

Најново од Вести