БРИТАНСКИ НАУЧНИК: ЕВЕ КАКО ДА ЈА ПЕРЕТЕ ВАШАТА ОБЛЕКА ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД КОРОНАВИРУСОТ

/

Новиот коронавирус не може да опстане на високи температури, поради таа причина, британски експерт, цитиран од дневниот весник Daily Mail препорачува облеката да се пере на 60 степени.

„Овој вирус не е жив организам, но откако ќе влезе во устата, носот или очите се активира“, вели професорот Брендон Рен, експерт за микробна патогенеза од колеџот за хигиена и тропска медицина во Лондон.

Научникот вели дека вирусот е лесно уништлив.

„Вирусот не може да опстане при температура над 50 степени, во детергенти за перење или алкохол, токму заради тоа, препорачувам облеката да се пере редовно на 60 степени. Тоа е една додатна заштита против вирусот“, вели професорот Рен.

Претходна статија

(ВИДЕО) МАЖИ ИМИТИРААТ ЖЕНИ КАКО ИЗГЛЕДА КОГА ЌЕ СЕ КАЧАТ НА ВАГА :)

Следна статија

ИСПОВЕД НА ПРЕЖИВЕАН ОД КОРОНАВИРУС: ЃОРЕ ОД ВЕЛЕС РАСКАЖУВА

Најново од Магазин