| |

Бугарија се претстави на Европскиот кулинарски собир во Градски парк

Во Градски парк, кај популарната „Школка“ денеска се одржа Европскиот кулинарски собир во организација на Делегацијата на Европската Унија во Скопје и Europe House Skopje.

На самиот настан граѓаните можеа да пробаат традиционални јадења од земјите-членки на ЕУ.

Бугарија се претстави на собирот со традиционалната летна супа таратор.

Тараторот беше приготвен од ученици во СУГС „Лазар Танев“.

На настанот беа присутни сопругата на амбасадорот на Република Бугарија во РС Македонија Ангел Ангелов- Билјана и дипломати од бугарската амбасада.Слични Објави