ДОДЕЛУВАЊЕ НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР МЛАД ЏЕЗ-МУЗИЧАР ВО МАКЕДОНИЈА

/

Во рамките на Скопскиот џез фестивал вечер ќе биде доделена наградата „Златен орикс“ за најдобар млад џез-музичар во Македонија. Наградата се доделува традиционално, трета година по ред. Годинашен добитник на оваа награда е џез-контрабасистката Андреа Мирческа, апсолвентка е на Факултетот за музичка уметност во Скопје која е дел од повеќе уметнички проекти во Македонија поврзани со џез музиката. Мирческа е првиот женски добитник на оваа награда од почетокот на нејзиното воведување.

Претходна статија

КОЛЕВ ОТКРИ ДЕКА Е МОЖНО СОМНИТЕЛНА ФИРМА ДА ДОБИЕ МИЛИОНСКИ ТЕНДЕР ВО ШТИП

Следна статија

ФРАНЦИЈА НЕ ПОПУШТА, НЕМА МНОГУ ОПТИМИЗАМ ПРЕД ДЕНЕШНИОТ МИНИСТЕРСКИ СОСТАНОК

Најново од Истакнато

Нова албанофобија

Пишува: Никица Корубин За време на одморот од “одбраната на идентитетот” од Бугарите, формата се одржува