ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО СНИМЕН КАКО ПРИМА МИТО

//

Заменик министерот за здравство Асим Муса е снимен како прима мито во вредност од 50 евра.

Екипа на албанската телевизија Топ Чанел ИН7 објави видео во популарната емисија Фикс Фате во кое Муса прима поткуп од пациент од Албанија за да му заврши работа за операција во болница во Струга.

Од она што може да се види на снимката Муса се пазари со новинарот, кој се преставува како пациент, барајќи му 1.000 евра, а потоа како аванс прима 50 евра.По состанокот во Институтот за нефрологија во Струга, Муса и „пациентот“ го одредуваат денот на операцијата.Претходна статија

ФРАНЦИЈА НЕ ПОПУШТА, НЕМА МНОГУ ОПТИМИЗАМ ПРЕД ДЕНЕШНИОТ МИНИСТЕРСКИ СОСТАНОК

Следна статија

ВЛАДА: НАДОМЕСТ ЗА ШТЕТИТЕ НА ПЧЕЛАРИТЕ ОД ДЕМИР ХИСАР

Најново од Вести