БУГАРИЈА ЗА 2020 ГОДИНА ФИНАНСИРАЛА ПОВЕЌЕ ОД 15 ПРОЕКТИ ВО МАКЕДОНИЈА

/

Бугарското Минстерство за надворешни работи соопшти дека во 2020 година Бугарија финансирала 15 проекти во Македонија во вредност од 450 000 евра.
Бугарија во изминатата година по линија на официјална помош за развој помогнала со речиси 3 милиони евра осумнаесет земји , од кои најголем дел од Западен Балкан. Најголема поддршка од Бугарија добила Македонија а меѓу нив е целосната обнова на зградата на средното училиште „Ѓорѓи Наумов“ во Битола. Најголем одобрен проект во вредност од повеќе од 500 000 евра е помошта за изградбата на асфалтен пат меѓу град Билишт и селото Врбник во Албанија. Од земјите од црноморскиот регион најголема помош добила Молдавија.Претходна статија

НЕМА НАПРЕДОК ВО РАБОТАТА НА МЕШОВИТАТА ИСТОРИСКА КОМИСИЈА

Следна статија

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ПРЕТСЕДАВА СО ОБСЕ ВО 2023 Г.

Најново од Вести