| |

Бугарската потпретседателка Јотова ќе отвори франкофонски форум во Софија

Во понеделник, 16 октомври, во 9:30 часот во Сала 6 на Националниот дворец на културата во Софија, потпретседателката на Бугарија Илијана Јотова ќе го отвори форумот „Платформа на франкофонијата, повеќејазичност и соработка во Европа“.

Настанот кој ќе се одржи под покровителство на потпретседателката е дел од проектот „Платформа за обука на франкофонски Европејци“ што го спроведува Универзитетската агенција на Франкофонијата и е иницијатива на Министерството за Европа и Надворешните работи на Франција.

Слични Објави