Бугарската Влада одобри проект-договор за донација на 51 480 вакцини Pfizer-Biotech за РС Македонија

//

Бугарската влада го прифати проектот-договор за донација на 51 480 вакцини Pfizer-Biotech против COVID-19 за РС Македонија, јавува БГНЕС.

Бугарија, РС Македонија и Pfizer-Biotech треба да потпишат еден трилатерален договор, а РС Македонија треба да потпише договор со Бугарија како основ за водење на преговорите за донацијата.

Сите трошоци за доставата на вакцините од Pfizer-Biotech ќе бидат покриени од РС Македонија.Претходна статија

До крајот на неделава во нашата држава со организирани летови, треба да пристигнат првите од вкупно 450 бегалци од Авганистан

Следна статија

Филипче: Целта на мерките кои ги воведуваме е да се стимулира вакцинацијата

Најново од Вести