| |

Бугарската влада побара да купи 183 оклопни возила „Страјкер“ од САД

Бугарската влада побара од САД да купи 183 оклопни возила „Страјкер“ и дополнително вооружување, комуникациска опрема и транспортна опрема со проценета максимална вредност од 1,5 милијарди долари, јавува БНР.

Ова станува јасно од публикацијата на Агенцијата за безбедносна соработка на Пентагон со која го известува Конгресот за можната продажба, а Стејт департментот веќе го одобрил предлогот.

Слични Објави