Бугарските клубови во Битола и Охрид и Фондацијата „Бугарска меморија“ со донација по повод 23 октомври, денот на создавањето на ВМРО

//

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ од Битола, здружението „Цар Борис III“ од Охрид и фондацијата „Бугарска меморија“ на познатиот бугарски бизнисмен, филантроп и мецена д-р Милен Врабевски, по повод 23 октомври, денот на создавањето на ВМРО, донираа храна на семејства во Битола и Охрид.

„По повод 129 години од создавањето на ВМРО, КЦ „Иван Михајлов“-Битола и здружението „Цар Борис III“- Охрид, со донација на д-р Милен Врабевски и Фондација „Бугарска меморија“ помогнаа со пакети со храна, семејства од Битола и Охрид“, стои во соопштението на КЦ „Иван Михајлов“-Битола, објавено на нивната страница на социјалната мрежа Facebook.Претходна статија

Името како проклетство (1)

Следна статија

Црвено-црно знаме за сите!

Најново од Вести