БУГАРСКОТО МНР СО РЕАКЦИЈА ЗА СПОМЕНИКОТ НА ЗАГИНАТИТЕ БУГАРСКИ ТУРИСТИ ВО ОХРИД

Министерството за надворешни работи е длабоко огорчено од чинoт на сквернавење на споменикот на жртвите од бродот „Илинден“ во Охрид. Ваквиот однос кон споменикот на бугарските туристи кои починаа на 5 септември 2009 година е недопустлив.

loading...

Се надеваме дека овој вандалски чин нема да остане незабележан од властите во Република Северна Македонија и сторителите на срамниот чин ќе бидат откриени и изведени пред лицето на правдата, стои во реакцијата на МНР на Бугарија по повод денешната вест дека споменикот на загинатите бугарски туристи во Охрид е искршен.loading...