ЧЕШКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ МИЛОШ ЗЕМАН НАЈАВИ ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ПРИЗНАВАЊЕТО НА КОСОВО

Претседателот на Чешка, Милош Земан денеска од Белград, каде што се наоѓа во посета најави преиспитувањето на можноста Прага да го повлече признавањето на независноста на Косово.

Земан истакна дека држава која е предводена од воени злосторници не треба да биде во заедница на демократски земји.