ПЕНДАРОВСКИ СЕ СРЕТНА СО ПРИБЕ: ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО КЛУЧНО ЗА ЕВРОИНТЕГРАЦИИТЕ

Претседателот Стево Пендаровски денеска се сретна со Рајнхард Прибе, поранешен директор во Европската Комисија и предводник на групата експерти за системски прашања од областа на владеењето на правото.

На средбата, како што соопшти Кабинетот на претседателот, Прибе го запозна Пендаровски со тековните ангажмани и планови.

Поранешниот директор во ЕК ја нагласи важноста на владеењето на правото во процесот на евроинтеграциите, се посочува во соопштението.