ЧОМОВСКИ : МАКЕДОНИЈА ЌЕ МОРА ДА ГО ПРИФАТИ ДОГОВОРОТ

Чомовски во своето гостување на АЛФА ТВ изјави дека Македонија доколку сака да влезе во НАТО и ЕУ, ќе мора да го прифати договорот. Тој нагласи дека геостратешките интереси покажуваат дека Македонија без разлика колку да не е задоволна или некој како што нарекуваат понижувачки, ќе мора да го прифати за да опстане како држава и да напредува. Пандорината кутија е отворена, а Турција е најголем доказ дека одењето со Русија е илузија, Чомовски го изнесе податокот дека Македонија со својот најголем трговски партнер Германија е во суфицит, додека со Русија е во дефицит.