|

ЦУК: Со нуркачи се трага по исчезнатиот од Теново

Регионалниот ЦУК Тетово извести дека и денеска трае потрагата по лицето од село Теново, кое за исчезнато беше пријавено на 6 август годинава.

„Се пребарува теренот покрај реката Вардар во атарот на селата Стенче, Теново и Радиовце. На терен се 23 полициски службеници заедно со командирот на ПС Жеровјане, 5 вработени во ДЗС, 5 вработени во ТППЕ Тетово, од кои две специјализирани лица за нуркање“, извести ЦУК Тетово.

На терен заедно до тимовите од институциите е и раководителот на РЦУК Тетово, со уште еден вработен од Регионалниот ЦУК. Раководителката Арлинда Мухареми информира дека потрагата се координира во согласност со плановите и можностите на вклучените во потрагата“, се додава во соопштението на ЦУК Тетово.Слични Објави