Д. ЈОРДАНОСКИ: ШТО (НА)ПРАВИ ДРЖАВАТА ЗА УГОСТИТЕЛСКИТЕ РАБОТНИЦИ, КОИ НЕМААТ ЗЕМЕНО ПЛАТА ОД ЈАНУАРИ МЕСЕЦ?

//

„Ние бележиме моментално, преку 3000 угостителски работници кои се испуштени од работа. Згора на сето тоа во Охрид моментално има, груба загуба кај угостителите, околу 2 милиони евра, што прави на тоа државата“, праша Даниел Јорданоски, председател на ГДУ Охрид, во емисијата „168 Анализи и коментари“ на ТВ Стар.

Јорданоски ја информираше јавноста дека во Охрид има вработени во угостителството, кои не земале плата од месецот јануари.„За какви мерки ние зборуваме и што разговараме, бидејќи тие луѓе, замислете еден човек, којшто има две деца дома и има еден кредит, а е без работа… Како тој човек треба да опстане во овие 3 месеци? Што прави Владата за да го спаси тој човек, едноставно да му помогне на тој човек“, прашува Јорданоски од ГДУ.

Претходна статија

КАЗНИ ЗА НЕНОСЕЊЕ НА МАСКИ ОД 1 МАЈ

Следна статија

СПОРЕД ВЛАДАТА ОДЛУКАТА НА УСТАВЕН СУД ЗА ПЛАТИТЕ НА ФУНКЦИОНЕРИТЕ ЈА ПОТКОПУВА СОЛИДАРНОСТА

Најново од Вести