Д-Р НЕНАД ЛАЗАРОВ РАСПАЛИ ПО МИА КОСТОВА: СО УЛИЧАРКИ ПОВЕЌЕ НЕМА ДА СЕ ОБЈАСНУВАМ ЗА МЕДИЦИНА

/

Тој преку кратки статуси, укажуваше од потребата за почитување на мерките, бидејќи уште од почетокот на оваа пандемиска криза, многумина се потсмеваа, или не веруваа во корона вирусот.

Д-р Лазаров напиша нов статус и како што појасни, повеќе нема да се занимава, односно да разговара за медицина со уличарки:

„Специјализација по гинекологија почнав во 2014 година, приватна, една година од кога завршив турнуси не полагам специјалистички бидејќи должев скоро 8000 евра на факултетот, плус 1000 за испитот, не ми е татко ми ни директор ниту професор.

Се згрбавив од работа 6 години по 14 часа, секој ден прва смена на ГАК па смена кај мене во ординација, 24 часа дежурства (повеќе од 200), операции куп, породени трудници, едукации вон курикулум, АСМЛ ја градевме од 0… Петар растеше паралелно.И еве, денес имам голема ординација, собрав мање више пари да ја платам специјализацијата и ќе полагам наскоро, само опуштено.

За медицина и моја компетенција во медицина со уличарки нема да се објаснувам ни збор повеќе. Ниту за било што друго.“

Претходна статија

ХИРУРГ ОД КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПОЧИНА ОД КОВИД-19

Следна статија

ПЕТМИНА ВРАБОТЕНИ ВО ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19

Најново од Вести