ДАЛИ ИМАВТЕ ЛОШ ДЕН? МОТИВИРАЧКИ ЦИТАТИ ЗА ПОУБАВ ДЕН

//

Дали имавте лош ден? Лошите мисли преовладуваат во вашата глава? Секој во својот живот искусил разочарување , но тоа не е причина да не продолжиме понатаму. Еве неколку цитати кои ќе влијаат мотивирачки и ќе ви го направат денот поубав :

1. Ти си она што го правиш, а не она што велиш дека ќе го направиш.
2. Работи толку напорно што еден ден твојот потпис ќе се вика автограм.
3. За да го промениш твојот живот треба да ги промениш твоите приоритети.
4. И скршените боички сепак бојат.
5. Единствената личност со која треба да се натпреваруваш е личноста која беше вчера.
6. Никогаш не проси го она што имаш моќ да го заработиш.
7. Биди онаков лидер којшто и ти самиот би го следел.
8. Подобро е да знаеш и да бидеш разочаран, отколку да не знаеш и секогаш да се прашуваш.
9. Работете го она за кое сте родени. Сè што треба да направите е да верувате во себеси.
10. Треба да ја преобликуваме нашата перцепција за самите себе.
11. Не се споредувајте со никого во овој свет … Ако дејствувате на тој начин, значи се навредувате себе си.
12. Бидете добри со сите луѓе и не потценувајте никого. Има шанса некој ден да работите за нив.
13. Болката е привремена, откажувањето трае вечно.
14. Промената не е неизбежна, туку се остварува преку непрекината борба.
15. Секогаш е вистинско време за преземање на правилниот чекор.

Претходна статија

„КАТИМЕРИНИ“ ПРЕДВИДУВА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА ДОКОЛКУ УСПЕЕ РЕФЕРЕНДУМОТ

Следна статија

МФ: АВИОКОМПАНИИТЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЌЕ ГО ОСИГУРУВААТ БАГАЖОТ И ПРАТКИТЕ

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо