ДАЛИ ЈА ЗАСЛУЖУВАМЕ АТИЏЕ?

//

Атиџе ја запознавме благодарение на “Медена земја” и одма заклучивме дека нејзе треба да и помогнеме заради трошната куќа, оддалеченоста од големите градови, заради тоа што има само радио а не Google.
Заклучивме дека треба материјално да и помогнеме.
Тоа е за жал современата проценка за потребите.
Дали пред филмот слушнавме нејзин повик за помош? Дали негде рече дека и фали државна работа како хигиеничарка? Дали рекла дека се би дала да се вработи во администрација зошто и е доста од пчелите?
Не. Затоа што на Атиџе не и треба помош туку нам. А токму таа е нашиот помагач, нејзината грижа и врска со најбитните живи суштества за животот на планетава кои полека изумираат благодарение на трката на човештвото по материјалното богатство. Таа е линкот кој не одржува. Таа е богата, таа е духовното богатство кое ние не смееме никако да го материјализираме. 
Она што на Атиџе и треба се пчели, уште пчели, уште повеќе сандаци со овие мали но големи инсекти. А пчелите на Атиџе се всушност спас за нас.
Атиџе го заслужува секое внимание кое го добива, заслужува и фризура и шминка, заслужува да прошета по црвениот тепих и да и гледа на кафе на Сара. Заслужува да се качи на сцената и да биде дел од заблагодарувањата.
Но дали ние ја заслужуваме Атиџе?

Facebook статус на Денис Јанкуловски

Претходна статија

ПЕРИЦА СПАСОВСКИ (ГДУ): ПАРТИИТЕ ДА НАЈДАТ НАЧИН КАКО ДА ГИ НАГРАДАТ СВОИТЕ ЗАСЛУЖНИ ЧЛЕНОВИ И ДА НЕ ГО ПРАВАТ ТОА НА СМЕТКА НА ГРАЃАНИТЕ

Следна статија

ХОРОР ВО ШТИПСКОТО ООУ „ТОШО АРСОВ“

Најново од Ваш став

Денот на булките

Facebook статус на Никица Корубин Деновиве во Велика Британија се сеќаваат на жртвите од Првата светска