ДАЛИ ВАШИОТ СОПРУГ Е СРЕЌЕН СО ВАС?

Се прашувате ли дали вашиот сопруг е среќен со вас? Ова е едно од прашањата на кои скоро сите жени сакаат да го знаат одговорот. Секој сака да биде сакан и да го направи својот партнер да се чувствува како да е на почетокот на среќната и хармонична врска.

Постојат неколку јасни знаци од кои можете да заклучите дали вашиот партнер се чувствува добро со вас и дали е среќен во заедничкиот живот.

Тој се чувствува вредно и забележливо

Истражувањата покажуваат дека еден маж се чувствува добро кога е ценет од страна на неговата партнерка и тоа неизбежно влијае врз бракот.

Тој знае дека може да ти верува, без да биде осуден или критикуван

Непосредната и разбирлива комуникација е клучна за успехот на бракот. Ако со текот на времето поради постојаното критикување или постојаните обиди од ваша страна да го промените вашиот сопруг тој почнал да се дистанцира или да ве лаже, ова дефинитивно е знак дека не е среќен.

Тој знае дека го сакаш затоа што го покажуваш тоа

Секој маж, без исклучок, сака да биде сакан и сака да знае дека предизвикува страст кај својата партнерка. Недостатокот на интерес ги урива брачните односи.

Се смее кога сте заедно

Кога некој се чувствува добро, лесно му е да се шегува, да се смее, да се забавува. Ако вашиот сопруг изгледа весел и среќен во вашето присуство и го бара вашето друштво, немате причина за загриженост – тој е среќен.

Тој го сака моментот да имаш потреба од него

Мажите се чувствуваат како вистински мажи, кога можат да им помогнат на нивните партнерки, дури и за некои ситници како менување на сијалиците.

Тој сака да изгледаш убаво за него

Кога мажот престанува да го забележува вашиот изглед, не е добар сигнал. Но, ако вашиот партнер уште се восхитува на вашата желба да изгледате добро и е среќен бидејќи сте го сториле тоа за него, тоа значи дека тој е навистина е среќен со вас и му се допаѓа она што го правите за него.

Тој се чувствува почитуван од тебе

Почитувањето во бракот е еден од столбовите на кои се заснова односот помеѓу партнерите.

Тој никогаш не се чувствува навреден или угнетуван од тебе

Кога сте лути, постои ризик да кажете нешто што ќе го повредите. Но ако тој ја разбере вашата лутина и притоа не ви замери тоа е одлична вест за вашиот брак.

Тој ти верува

Демонстрацијата на довербата од страна на вашиот сопруг е вистински подарок. Кога партнерите си веруваат, љубомората поради неосновани тврдења нема место помеѓу нив.

Тој знае дека ти е приоритет

Секој сака да биде важен дел од животот на својот близок. Приоритетот на партнерите е од суштинско значење за бракот и односот.