| |

Дел од моштите на Свети Георгиј, кои се чуваат во Грција, пристигнуваат во Софија

Дел од моштите на Свети Георгиј, кои се чуваат во Грција, во среда на 26 април ќе пристигнат во Софија.

До 28 април моштите ќе бидат изложени за богослужба во црквата „Света Софија“, потоа во селото Горни Лозен, Црногорскиот манастир и Брезник, а на 6 мај – Ѓурѓовден моштите ќе бидат во Перник, во црквата што го носи името на светецот.Слични Објави