ДЕНЕСКА ВО ПРИЛЕП 9 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 9 нови случаи на коронавирус.

loading...

Бројот на активни случаи изнесува 50, од кои 41 се наоѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување, Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 97 лица. Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 382.  


loading...