ДЕНКО МАЛЕСКИ: МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА ТРЕБА ДА СЕ СООЧИ СО МИТОВИТЕ ОД МИНАТОТО

//

„Македонската политика, пак, треба да се соочи со митовите од минатото кои, кај нас, се посилни од историските факти. Така ќе ја разрешиме безбедносната дилема, извор на конфликти во сите времиња, која почива врз страв и недоверба меѓу македонскиот и бугарскиот  народ за тоа кои се вистинските намери на соседот“, напиша во својата најнова колумна насловена „Железниот закон на меѓународната политика“, првиот министер за надворешни работи по осамостојувањето-универзитетскиот професор Денко Малески. Претходна статија

ВЛАДАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА – ПОЛИЦИСКИ ЧАС ОД ПОЛНОЌ, УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ЌЕ РАБОТАТ ДО 23:30 ЧАСОТ

Следна статија

Д. ЦАНЧЕВ: ЗА ПРВ ПАТ ЗЕМЈА КАНДИДАТ ЧЛЕН НА ЕУ САКА ДА СТАНЕ ДЕЛ ОД УНИЈАТА БЕЗ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД СВОЈАТА ДРЖАВОТВОРНА КОМУНИСТИЧКА ИДЕОЛОГИЈА

Најново од Вести