| |

Денков: Подготвени сме да помогнеме за возобновувањето на богослужбите во црквата „Св. Николај Мирликијски“

Премиерот на Бугарија академик Николај Денков е во контакт со Светиот синод на Бугарската православна црква во врска со случајот со црквата „Св. Николај Мирликијски“, соопштува владината прес-служба, пренесува БГНЕС.

Во разговор со нејзините претставници тој ја истакна подготвеноста на државата да помогне во обновувањето на богослужбите во храмот, доколку тоа е во нејзините овластувања и Светиот синод смета дека тоа е потребно.Слични Објави