ДОДЕКА ГРЦИТЕ ШТРАЈКУВААТ НИЕ ГО ЧЕКАМЕ СЛЕДНИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

//

Од утре во Грција ќе почне 24-часовен генерален штрајк организиран од мнозинството синдикати во јавниот и приватниот сектор, објави електронското издание на весникот Катимерини. Поради штрајкот, ќе има рестрикции во јавниот превоз – железница, воздух и море. Јавниот сообраќај во Атина нема да биде активен помеѓу 9 и 21 часот, метрото нема да оди до меѓународниот аеродром. Авио-транспортот исто така ќе се вклучи во штрајкот. Бродовите нема да ги напуштат пристаништата.

Претходна статија

ЈАГНЕШКО ВО МЛЕЧЕН СОС

Следна статија

КЛАСИКАТА ГО СРЕТНУВА ЏЕЗОТ ВО ФИЛХАРМОНИЈА

Најново од Вести