КЛАСИКАТА ГО СРЕТНУВА ЏЕЗОТ ВО ФИЛХАРМОНИЈА

/

Во Камерната сала на Македонската филхармонија, утре во 20 часот, концерт ќе одржи Квартетот тромбони на Македонската филхармонија во состав: Димче Белчовски, Бранко Илиевски, Никола Ристевски – тромбони и Александар Ниниќ – туба. Како гости на концертот ќе настапат Маријана Николовска на пијано и Славчо Коцев на тапани.

Концертот на Квартетот тромбони носи наслов „Класиката го сретнува џезот“, а ќе бидат изведени атрактивни дела од Гершвин, Рубинштајн, Кармајкл, Ф. Давид, Д. Хадад, Л. Нихаус, композиции кои се фантастичен микс од техниките на западната класична школа и џезот.Претходна статија

ДОДЕКА ГРЦИТЕ ШТРАЈКУВААТ НИЕ ГО ЧЕКАМЕ СЛЕДНИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

Следна статија

БОМБИТЕ ЗА ТРАЕКТОРИЈА ГО ТРЕСАТ КРИВИЧЕН

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо