ЈАГНЕШКО ВО МЛЕЧЕН СОС

//

Состојки:

1 кг. јагнешко месо

75 гр. путер

1 прстофат мелен црн бибер

1 лажичка мајчина душичка

1 лажичка сол

3 јајца



4 чешниња лук

500 мл. овчко кисело млеко

Подготовка:

Исечете го месото на мали парчиња. Посипете го со сол и зачини.Парчињата месо се ставаат во путер и покриени со фолија се печат на умерена температура. Се мешаат јајцата, млекото и лукот. Месото се полива со подготвената смеса. Се пече додека јадењето не добие златна коричка. Јадењето се служи со гарнир салата од марула.

На здравје!

 

Претходна статија

ОСНОВЦИТЕ ОД КИСЕЛА ВОДА ЌЕ ТВОРАТ ЗА ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА АЛЕКСАНДАР СЕРГЕЕВИЧ ПУШКИН ПО ПОВОД „ПУШКИНОВИ ДЕНОВИ“

Следна статија

ДОДЕКА ГРЦИТЕ ШТРАЈКУВААТ НИЕ ГО ЧЕКАМЕ СЛЕДНИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот