| |

Документарецот „Последно полувреме“ што ги открива лагите во филмот „Трето полувреме“ тргнува на светска турнеја

Документарниот филм „Последно полувреме“ на режисерот и писател Степан Полјаков тргнува на светска турнеја со нарација на англиски јазик. Филмот „Последно полувреме“ ги открива лагите изнесени во играниот филм „Трето полувреме“ во кој што Бугарите се претставени како нацистички изроди. Наратор на верзијата на англиски јазик е британскиот актер Тери Рандел кој што е еден од најдобрите наратори во BBC.

„Колку што полесно поминуваме низ историјата, толку полесен ќе ни биде патот кон иднината. Враќањето и извитоперувањето на историјата не носи ништо добро“, изјави во интервју за БГНЕС режисерот на филмот „Последно полувреме“ Степан Полјаков.

Слични Објави