ДРЖАВНИ ПАРИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ-СОЛ НА РАНА

//

Не дека некој некогаш нѐ прашал што да прави со наши пари, ама мислам дека ова веќе е сол на рана! Не можам да замислам како им е на родителите кои молат за донации за операции на своите дечиња, кога истата држава и истиот фонд, со доза триумфалност, најавуваат дека ќе ги покриваат трошоците за ЕСТЕТСКИ операции (затоа што само тоа и се) на трансродовите лица, односно во целост ќе им плаќаат операции на телесно потполно здрави лица кои сакаат да им се отсече или промени овој или оној дел од телото. Што ќе е следно? Субвенции за силикони и ботокс? Па овие операции не ги покриваат во целост ни држави членки на ЕУ, ама ние полиберални, попрогресивни, и побогати сме од нив, нели?

Срамно, и жално.

Facebook статус на пастор Филип Иванов

Претходна статија

MIYATTA: „ПОЛЕТАЈ“ Е СУБЛИМАТ НА МОИТЕ ДВЕ КАРИЕРИ, МУЗИЧКАТА И ВОЗДУХОПЛОВНАТА

Следна статија

ДРЖАВАТА ЌЕ ФИНАНСИРА ОПЕРАЦИИ ЗА ПРОМЕНА НА ПОЛОТ- ПУ Ј’ЗК ДА ВИ Е!

Најново од Вести