Е. ДИМИТРОВ: ЈА ЗАТВОРАМЕ ГРАНИЦАТА СО МАКЕДОНИЈА ЗА ИНДУСТРИСКИ ОТПАД

//

Од понеделник (24 февруари) Бугарија ќе ја затвори границата со Македонија за увоз на индустриски отпад. Ова денеска пред новинарите го соопшти бугарскиот министер за животна средина и води Емил Димитров-Ревизоро од редовите на ВМРО.

„Од понеделник, ниту еден од овие отпадоци нема да помине низ Бугарија во Македонија, ниту од Македонија во Бугарија. Работиме за развој на рециклирачката индустрија. Во моментот се занимавам со индустрискиот отпад, а потоа доаѓа редот на медицинскиот отпад на наша територија. Отпад од странство не влегувал и нема да влегува“, изјави Димитров.

Претходна статија

ВО МВР ПОКРАЈ ПАСОШИ, НЕДОСТАСУВААТ И ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ

Следна статија

БУГАРИЈА ЌЕ ФИНАНСИРА ПРОЕКТИ ВО МАКЕДОНИЈА, КОСОВО, СРБИЈА, УКРАИНА И ДРУГИ ЗЕМЈИ

Најново од Вести