ЕДИНАЕСЕТТИ ПОЖАРНИКАРСКИ КРОС ПОКРАЈ ВАРДАР

/

Традиционалниот пожарникарски крос – натпревар „Пожарко 2018“ по единаесетти пат ќе се одржи утре, 15.5.2018 година (вторник), на кејот на реката Вардар, во близина на СЦ „Јане Сандански“ Општина Аеродром, со почеток во 10:00 часот.

Право на учество на кросот, во конкуренција на категорија машки 600 метри и женски 500 метри, имаат учениците од осмо и деветто одделение од основните училишта од Градот Скопје.

Кросот се одржува по повод 20 мај, Денот на пожарникарството во Република Македонија, во организација на Општинскиот противпожарен сојуз „Аеродром“, a во соработка со Противпожарниот сојуз на Град Скопје.Оваа традиционална спортска манифестација претставува значаен придонес во развојот на свеста кај младата популација за заштита од пожари.Претходна статија

ЕУ СО ПОНУДА ЗА РЕГИОНАЛНО ПОВРЗУВАЊЕ, А НЕ ЗА ЧЛЕНСТВО

Следна статија

ЕРДОГАН: САД ЈА ИЗГУБИ УЛОГАТА НА ПОСРЕДНИК ВО БЛИСКИОТ ИСТОК

Најново од Вести